Jak zorganizować Wigilię w firmie? O usłudze cateringu świątecznego

Jak zorganizować Wigilię w firmie? O usłudze cateringu świątecznego

Catering świąteczny - dalsze informacje o tej usłudze.

Koniec grudnia to okres, który spędzamy najczęściej w familijnym gronie, ale obiady świąteczne urządzane są także w firmach. W wielu przypadkach pracownicy firmy przygotowują je sami, samodzielnie przyrządzając bożonarodzeniowe dania, lecz w ogromnych zakładach pracy ten model działania często nie jest wydajny. Aby zatem ułatwić sobie kwestię przygotowania firmowych obiadów wigilijnych, zarówno tych mniejszych, jak i tych dużych, zalecamy zamówić usługę cateringu świątecznego.

Żurek, dania rybne, pierogi z kapustą i grzybami – o cateringu świątecznym

Rzecz jasna, na wigilijnym stole musi być podanych jak najwięcej tradycyjnych świątecznych dań. To głównie ryby, jak chrupki filet z łososia bądź karpia, jak również zupy – koniecznie żurek i barszcz czerwony, ewentualnie również zupa rybna. Na stole nie może brakować też krokiecików z kapustą i grzybami, które zwykle serwowane są razem z wspomnianym powyżej barszczem czerwonym. Firmowa impreza bożonarodzeniowa nie byłaby kompletna bez przekąsek na zimno, między innymi bez sałatki śledziowej czy karpia po żydowsku. Warto też zatroszczyć się o smakowity akcent na koniec spotkania. Na stół bożonarodzeniowy polecamy makowiec, puszysty sernik albo kutię z miodem.

catering świąteczny – dobierz dania, które wszystkim smakują

Za organizację wigilijnego spotkania w firmie trzeba wziąć się z kilkunastodniowym wyprzedzeniem. Musisz określić datę wydarzenia i dopasować go do harmonogramu urlopów pracowników. Pozwala to precyzyjniej obliczyć przypuszczalną liczbę uczestników uroczystości, a tym samym pomoże zamówić optymalną liczbę porcji. Warto omówić z pracownikami menu i wespół zamówić te propozycje z oferty firmy cateringowej, które wszystkim odpowiadają. Ważne jest również to, by mieć wiedzę czy ktokolwiek z pracowników ma uczulenie, przykładowo na orzechy, które używane są w cieście, bądź są w załodze firmy osoby, które nie spożywają ryb i mięsa. Dla tych osób należy zamówić dania odpowiadające ich diecie. Firmy cateringowe oferujące menu świąteczne przyjmują zamówienia przez większą cześć grudnia, jakkolwiek nie powinno się robić tego w ostatniej chwili.

Nasza lokalizacja:
Lastrada Catering Sp. z o.o.
ul. Piastowska 47
30-067 Kraków

Mob.: +48 500 250 967
E-mail: [email protected]